Глутамат натрію. Інструкція та рекомендації до застосування
Інструкція та рекомендації з використання Глутамату Натрію MyChem
ОБОВ’ЯЗКОВО ДОТРИМУЙТЕСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ! БУДЬТЕ УВАЖНІ З ДОЗУВАННЯМ!
1. Глутамат натрію – харчова добавка, дотримуйтесь рекомендацій щодо КІЛЬКОСТІ ВЖИВАННЯ!
2. Зберігайте в оригінальній або в іншій тарі, що щільно закривається, в сухому та добре вентильованому приміщенні, уникайте потрапляння прямого сонячного проміння.
3. Термін зберігання – 36 місяців з дати виготовлення.
4. До комплекту входить мірний ковшик ємністю 25 грамів для вашої зручності.
Бережіть від дітей!
Глутамат натрію (мононатрієва сіль глутамінової кислоти C5H8NNaO4Ю), відома для широкого загалу у якості харчової добавки Е621.
Дана речовина має вигляд білого кристалічного порошку, не має власного смаку та запаху, застосовується у харчовій промисловості, домашній кухні, косметичному виробництві, для підкормки рослин та задля стимулювання приросту ваги тварин.
Основна властивість глутамату натрію – посилення смаку продуктів за рахунок дії на органи відчуттів людини, стимулювання так званого «п’ятого смаку» - умамі, а також забезпечення довго тривалості зберігання продукції.
ПРИЗНАЧЕННЯ ГЛУТАМАТУ НАТРІЮ:
· Поліпшення смаку виробів з замороженої м’ясосировини;
· Усунення окремих негативних складових смаку та запаху готового продукту;
· Збереження якості товарів, що призначені для тривалого зберігання;
· Підсилення природніх смаків та ароматів;
· Надання виражених смакових та ароматичних якостей м’яса продуктам, в яких застосовується рецептурна заміна м’ясної сировини.
НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ДОБАВКИ Е621:
· Варено-ковбасні вироби, сардельки, сосиски;
· М’ясний хліб;
· Напівкопчені та варено-копчені ковбасні вироби;
· Реструктуровані м’ясопродукти;
· Цільном’язові делікатеси;
· Рублені напівфабрикати;
· Ліверні ковбаси та печінкові паштети.
ДОЗУВАННЯ ТА СПОСІБ ВИКОРИСТАННЯ:
При використанні добавки з метою посилення смаків та набуття нових смакових відтінків існуючих продуктів, допустиме використання з розрахунку:
· Для рідких продуктів - 0,3 від загальної маси продукту;
· Для твердих продуктів – 1% від загальної маси, або 50-200 (2 – 8 мірних ковшиків) грам на 100кг м’ясної сировини.
ПРИКЛАД ДОЗУВАННЯ В ДОМАШНІХ УМОВАХ НА 1КГ ПРОДУКТУ:
· Свинина — до 1,5 грамів/кг;
· Яловичина — до 1,5 грамів/кг;
· Курятина – до 1 грамів/кг;
· Індичка – до 1 грамів/кг;
· Фарш — до 1,5 грамів/кг;
· Ковбаса – до 1,5 грамів/кг;
· Шашлик – до 1,5 грамів/кг;
· Маринад до шашлику до 2 грамів/кг;
· В якості замінника солі глутамат використовується в пропорції до 5 грамів на 1 кг мяса.
ДОБОВА НОРМА ВЖИВАННЯ:
· Для дорослих – 1,5 грамів на 1 кг ваги на день;
· Для підлітків – 0,5 грам на 1 кг ваги на день;
· ЗАБОРОНЕНО ВЖИВАТИ ДІТЯМ ВІКОМ ДО 3Х РОКІВ!
ЗАГАЛЬНА ДОБОВА ДОЗА ВЖИВАННЯ МАЄ НЕ ПЕРЕВИЩУВАТИ 9 ГРАМ!