Гуарова камідь. Інструкція та рекомендації до застосування

Інструкція та рекомендації з використання Гуарової Камеді MyChem
ОБОВ’ЯЗКОВО ДОТРИМУЙТЕСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ! БУДЬТЕ УВАЖНІ З ДОЗУВАННЯМ!
1.Гуарова камедь – харчова добавка Е412, дотримуйтесь рекомендацій щодо КІЛЬКОСТІ ВЖИВАННЯ!
2. Зберігайте в оригінальній або в іншій тарі, що щільно закривається, в сухому та добре вентильованому приміщенні, уникайте потрапляння прямого сонячного проміння.
3. Термін зберігання – 24 місяці з дати виготовлення.
Бережіть від дітей!
Гурова камедь – це харчова добавка Е412, що відноситься до групи стабілізаторів, згущувачів та емульгаторів, які використовуються для підвищення в’язкості та желюючих властивостей продуктів, а також стабілізації жирних продуктів за рахунок її нерозчинності в оліях.
Дана речовина світла (від білого до жовтуватого кольору), порошкоподібна, не має власного яскраво вираженого смаку та аромату, що робить її зручною у додаванні до більшості харчових продуктів.
Основна властивість – дуже висока водовбирна здатність, працює навіть з холодною водою, розбухає у 10-20 разів.
НАЙПОШИРЕНІШЕ ЗАСТОСУВАННЯ ГУАРОВОЇ КАМЕДІ:
· Надає текстури, в’язкості, густини супам та тушкованим блюдам;
· Поєднує складові в морозиві, йогурті, молочній продукції;
· Запобігає згортанню та поділу інгредієнтів у рослинному молоці;
· Сповільнює поглинання глюкози (цукру) в процесі вживання їжі;
· Формує гелеву консистенцію косметичних засобів, утримує масла на місці, зберігаючи текстуру;
· Додає густини зубним пастам;
· Використовується для симптоматичного лікування запору.
ДОЗУВАННЯ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ В ПРИГОТУВАННІ ЇЖІ:
(Візьмемо за пропорцію: 1 чайна ложка гуарової камеді = 5 грам)
Хлібобулочні вироби:
· Для печіву на 1 склянку борошна: від ¼ до ½ чайної ложки;
· Для тортів та млинців на 1 склянку борошна ¾ чайної ложки;
· Кекси та хліб швидкого приготування: на 1 склянку борошна ¾ чайної ложки;
· Хліб: на 1 склянку борошна від 1,5 до 2 чайної ложки;
· Тісто для піци: на 1 склянку борошна 1 столова ложка гуарової камеді.
Для інших страв на 1 літр рідини:
· Гарячі продукти (підливи, рагу, соуси): 1-3 чайні ложки камеді;
· Холодні продукти (салатна заправка, морозиво, пудинги): 1-2 чайні ложки;
· Супи - 2 чайні ложки на 250 мл рідини.
Гуарова камедь замість борошна:
· Береться шістнадцята частина від вказаної за рецептом, наприклад: 2 ст. л. борошна = 3/8 чайної ложки гуарової смоли;
· ¼ склянки борошна = ¾ чайної ложки гуарової смоли.
Гуарова камедь замість кукурудзяного крохмалю (згущувачу):
Використовуйте восьму частину вказаного в рецепті - замініть 2 ст. л. крохмалю на ¾ ч.л. гуарової смоли.¼ склянки дорівнює 1 ½ ч. Л. смоли.