Сульфат амонію. Інструкція та рекомендації до застосування
Інструкція та рекомендації з використання Сульфату Амонію MyChem
НЕ Є ТОКСИЧНОЮ РЕЧОВИНОЮ.
ВАЖЛИВО ДОТРИМУВАТИСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗБЕРІГАННЯ ПРОДУКТУ!
1. Зберігати в сухих, добре вентильованих приміщеннях, уникати прямого сонячного проміння.
2. Не допускати вживання в їжу тваринами, не ковтати, уникати контакту зі слизовими оболонками!
3.Термін зберігання –12 місяців.
Бережіть від дітей!
Сульфат амонію (амонієва сіль сульфатної кислоти (NH4)2SO4)) виглядає як світлий кристалічний порошок , не має запаху, наділений невисокою гігроскопічністю, добре розчинний в мурашиній кислоті, нерозчинний в органічних розчинниках – ацетоні, етиловому спирті, діетиловому ефірі.
Активно застосовується в якості універсального нітроген- та сульфурвмісного добрива під всі культури: озимі і ярі зернові, технічні культури та коренеплоди, на зелених угіддях, а також в овочівництві і садівництві.
Характеризується низьким поглинанням водяної пари з повітря в процесі абсорбції, до складу входить азот і сірка.
Сірка як необхідний елемент для підживлення культур і забезпечення їх нормального росту - по мірі окислення збільшує доступність до рослин таких речовин, як кальцій, магній і залізо.
Також до складу амонію сульфату входять сполуки заліза - амоній, який входить до складу сульфату амонію, малорухливий і не вимивається з ґрунту водами, що дає можливість широко його застосовувати в якості основного добрива і для підживлення рослин, в період вегетації.
Сульфат амонію необхідно використовувати для підгодівлі тих рослин, яким потрібна сірка для забезпечення гарного розвитку.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ:
· Ранньовесняне підживлення гібридних культур (озимий ріпак – також передпосівним або припосівним підживленням восени, парило, гірчиця, капуста, цвітна капуста, кольрабі), стручкових рослин, картоплі, цибулі, порею, часнику і хрону;
· Передпосівне внесення або внесення перед сільськогосподарськими роботами, щоб вимішати його з ґрунтом, або припосівним внесенням перед очікуваним дощем.
НОРМИ ВНЕСЕННЯ ДОБРИВА:
· Ріпак – при культивації до посіву 80 кг/га разом з іншими добривами. Перед цвітінням 10-40 кг/га у вигляді позакореневого підживлення;
· Гречка – при культивації до посіву 60-80 кг/га разом з іншими добривами;
· Кукурудза – при культивації до посіву 120 кг/га з іншими добривами, а після 50 кг/га після досягнення стадії випуску шести листків;
· Зернові – при культивації до посіву 60-80 кг/га з іншими добривами;
· Картопля – при культивації до посадки 80-100 кг/га разом із іншими добривами;
· Пасовхи – на початку вегетації ранньою весною 80 кг/га, а потім щоразу після стравлювання тваринами, тобто перед наступною вегетацією;
· Садівництво – 50-60 кг/м2 під ягідні чагарники, залежно від виду культури;
· Овочівництво – залежно від виду рослини із розрахунку на м2: капуста різних сортів – 40-75 г; редька – 35 г; редис— 30 г, ріпа — 25 г, петрушка і щавель — по 40 г, кабачки, гарбуз, морква — по 35 г, помідори — до 45 г, ін. овочі — до 50 г.