Лимонна кислота. Інструкція та рекомендації до застосування
Інструкція та рекомендації з використання Лимонної Кислоти харчової MyChem
ОБОВ’ЯЗКОВО ДОТРИМУЙТЕСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ! БУДЬТЕ УВАЖНІ З ДОЗУВАННЯМ!
1. Лимонна кислота – харчова добавка Е330, дотримуйтесь рекомендацій щодо КІЛЬКОСТІ ВЖИВАННЯ!
2. Зберігайте в оригінальній або в іншій тарі, що щільно закривається, в сухому та добре вентильованому приміщенні, уникайте потрапляння прямого сонячного проміння.
3. Термін зберігання – 36 місяців з дати виготовлення.
4. До комплекту входить мірний ковшик ємністю 25 грамів для вашої зручності.
Бережіть від дітей!
Лимонна кислота (Е330) є триосновною карбоновою кислотою, окислювачем, тобто антиоксидантом, хімічна формула C6H8O7xH2O.
Виглядає як дрібні білі кристали, речовина має хорошу розчинність у воді та етиловому спирті.
При нагріванні до високих температур (понад 175 градусів) розпадається, виділяючи вуглекислий газ та воду
Смак чисто кислий, не терпкий. Бере участь у обміні речовин в організмі.
СФЕРИ ВИКОРИСТАННЯ ЛИМОННОЇ КИСЛОТИ:
· Харчова промисловість - використовують як ароматизатор, антиоксидант і консервант, допомагає зберігати текстуру, смак , зовнішній вигляд харчових продуктів;
· Виготовлення фруктових джемів, соусів, желе, майонезів, кондитери, різних консервів та плавлених сирів;
· Підсилювач смаку, що надає продуктам пікантну «кислинку»; природний консервант, що знищує бактерії, грибки та плісняву, а також нормалізує pH продуктів;
· Косметична галузь – допомагає нормалізувати рівень pH засобів краси (кремів та гелів), наблизивши його до природного балансу шкіри; посилити антивікову дію косметичних продуктів; депігментуючий ефект на шкірний покрив; результативно боротися з акне та його наслідками;
· У медицині лимонна кислота є компонентом засобів, що пом'якшують біль у горлі при застуді та знижують гостроту похмільного синдрому;
· Використовується в побуті;
· Застосовується у бджільництві.
ВИКОРИСТАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ:
· Для очищення чайника від накипу необхідно наповнити його водою, додати 1-2 мірні ковшики лимонної кислоти і прокип'ятити. Воду злити та промити чайник. Якщо накип застарілий або його занадто багато, можна спочатку залишити лимонну кислоту з водою в чайнику на годину, а потім прокип'ятити і прополоскати;
· Для очищення праски від накипу, розчинити 1 мірний ковшик лимонної кислоти у склянці з водою, залити в резервуар для води. Натискати на кнопку подачі пари за максимальної потужності та температури. Потім кілька разів повторити цю процедуру із чистою водою;
· Для очищення мікрохвильової печі достатньо буде розчинити 1 чайну ложку кислоти в склянці води і поставити цю ємність у піч. Включити піч на 5 хвилин на максимальну потужність. Після відключення почекати ще хвилин 5-10, після чого відкрити дверцята та очистити стінки чистою вологою ганчірочкою;
· В якості відбілювача розчиніть 1 чайну ложку кристалів у склянці теплої води. Вимочіть річ повністю або намочіть лише брудні місця. Вітримайте року. Випріть білизну порошком чи милом. За необхідності повторіть;
· Для видалення запаху цвілі та затхлості в пральній машині всипте в лоток без порошку 2-4 мірні ковшики кислоти. Виставте 90 ° С без віджиму. Запустіть повний цикл. Вимкніть машину через половину циклу. Залиште на ніч. Увімкніть вранці, щоб завершити повний цикл.
Чистити приблизно раз на рік;
· Як універсальний засіб для кухні - розчиніть у літрі води 1 мірний ковшик кислоти. Додайте кілька крапель рідини для миття посуду. Вимочіть у розчині губку або ганчірку та ретельно протріть брудні ділянки. Витримайте півгодини, промийте меблі вологою ганчіркою. Сильно забруднені поверхні після обробки кислотою рекомендується почистити харчовою содою;
· Для очищення срібла - розчиніть у літрі води 1 мірний ковшик кислоти, покладіть у розчин вироби зі срібла, прокип'ятіть і промийте водою;
· Нанесення 10% лимонної кислоти харчової якості на текстильні та синтетичні покриття дозволяє швидко видалити плями;
· У бджільництві рекомендовано додавання лимонної кислоти до зимового корму бджіл для його кращої кристалізації. Це знижує схильність до інфекцій, загальмовує розвиток хвороб, а також збільшує тривалість життя бджілок. Також широко відомий інвертований цукровий сироп для бджіл – поживну вуглеводну підкормку – на 7 кг цукру беруть 6 літрів гарячої води та 0,5 мірного ковшика лимонної кислоти, після чого розчин протягом 80 хвилин витримують на водяній бані.