Яблучна кислота MyChem
Інструкція та рекомендації з використання Яблучна кислота MyChem
ВАЖЛИВО ДОТРИМУВАТИСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ПРОДУКТУ!
Яблучна кислота наявна у формі прозорих безбарвних кристалів, не має запаху, але має кислий смак. Вона легко розчиняється у воді та етиловому спирті і має температуру плавлення 100 °C. Ця речовина природно зустрічається у незрілих яблуках, винограді, горобині, барбарисі, малині, траві чистотілу та плодах ялівцю.
Основні цілі включення кислоти до харчової системи включають:
- Забезпечення потрібних органолептичних характеристик, таких як смак, аромат і забарвлення, які є характерними для певного продукту.
- Вплив на колоїдні властивості для досягнення необхідної консистенції продукту.
- Підвищення стабільності, що забезпечує збереження якості протягом певного часу, використовуючи кислоти як консерванти та антиоксиданти.
При низьких концентраціях яблучна кислота має позитивний вплив на організм людини, зокрема покращує апетит, зміцнює імунітет, сприяє синтезу власного колагену, а також має протизапальні, протинабрякові та проносні властивості. Через свої антиоксидантні властивості вона широко використовується у харчовій промисловості, медицині, фармакології та косметології.
У сфері косметології яблучна кислота використовується у складі засобів для глибокого очищення та зволоження шкіри, усунення зморшок (завдяки вмісту природних зволожувачів), та стимуляції синтезу колагену. У фармакології вона використовується для виготовлення фармацевтичних препаратів, які надають фруктовий смак сиропам і таблеткам.
Яблучна кислота (добавка Е-296) виявила широке застосування у харчовій промисловості. Вона придає продуктам приємний м'який смак та особливий аромат, що робить її популярною для використання в кондитерських виробах, морозиві, різних солодких напоях, сокових напоях, соусах, виноробстві та виробництві яблучного оцту. При споживанні напоїв та продуктів, які містять яблучну кислоту, спостерігається зниження втоми, нормалізація клітинного обміну, стабілізація кровообігу та поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту.
Для харчової промисловості ця кислота цікава також своїми консервуючими властивостями, які дозволяють знижувати вміст мікроорганізмів, таких як грибки та бактерії, і сприяють тривалому зберіганню продуктів. Яблучна кислота не лише необхідна для організму людини, але й ідеальна харчова добавка з низькою калорійністю. Вона має м'який і неповторний кислий смак, що робить її альтернативою лимонної кислоти для виробництва високоякісних мийних засобів в деяких зарубіжних країнах.
Яблучна кислота сприяє покращенню функціонування організму, стимулюючи метаболічні процеси, поліпшуючи кровообіг та роботу серцево-судинної системи, нирок та печінки. Вона також бере участь у біосинтезі незамінних амінокислот, флавонів, вітамінів В1 та В6. Менш кислотні за смаком малати амонію, натрію, калію та кальцію, які є солями яблучної кислоти, знаходять широке застосування в пивобезалкогольному та кондитерському виробництві.
Яблучна кислота, як безпечний регулятор кислотності та ефективний антиоксидант, широко використовується у виноробстві, де вона додається в сусло для виділення діоксиду сірки під час бродіння. У результаті вино набуває гармонійного м'якого смаку та рівного кольору. Її також використовують у різних напоях для поліпшення смаку або як консервант.
Добавку E-296 можна знайти в різних напоях, включаючи газовані та негазовані напої без цукру. Він також використовується в холодному чаї, фруктових ароматизованих напоях, алкогольному сидрі та вині, а також іноді додається у фруктово-молочні ароматизовані коктейлі для посилення фруктового аромату.
Яблучна кислота присутня у таких харчових продуктах, як фруктові соки, безалкогольні напої, консервовані овочі, джеми, мармелад, желе, очищена картопля, цукерки карамельні, консервовані фрукти, морозиво, кисломолочні продукти та горілка.