Продавець MyChem розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4465 відгуків

Нітрит натрію Е-250 MyChem

Інструкція та рекомендації з використання Нітрит натрію Е-250 MyChem

ВАЖЛИВО ДОТРИМУВАТИСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ  ЩОДО ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ПРОДУКТУ!

Обережно! Вживання Нітриту натрію 
у чистому вигляді, навіть 
у малих дозах        (менше 1г) 
приводить до отруєння, вражає печінку, шлунково-кишковий тракт та ін.
Симптоми отруєння: нудота, діарея, біль у животі, 
судоми та ін.
Тримати в недоступному 
від дітей та підлітків місці! 

Нітрит натрію - це білий порошок з ледь помітним жовтуватим відтінком, який легко вбирає вологу (гігроскопічний). Його водний розчин має слабколужну реакцію та легко розчиняється у воді, але важко розчиняється у спирті. Цей засіб входить до складу харчових добавок під кодом E250. У Європейському союзі його можна використовувати лише як додаток до солі у концентрації не більше 0,6%.

Дослідження підтверджують, що нітрит натрію може пригальмовувати розвиток різних видів мікроорганізмів, таких як сальмонела, золотистий стафілокок та пліснява, а також утворення токсинів, зокрема афлатоксину. У медицині він використовується як засіб проти спазмів та антидот при отруєнні ціанідами. У хімічній промисловості його використовують як титрант у реакціях окислення-відновлення, а також у синтезі органічних сполук, таких як діазо-барвники та нітросполуки.

Нітрит натрію зберігає червоний колір м'ясних продуктів завдяки утворенню нітритної кислоти, яка, в свою чергу, розкладається до оксидів азоту. Оксид азоту (ІІ) реагує з міоглобіном та гемоглобіном, утворюючи відповідні нітрозопохідні з рожево-червоним забарвленням. Інші реакції призводять до утворення метміоглобіну, який за впливом відновників перетворюється назад у міоглобін. Під впливом оксиду азоту міоглобін перетворюється в нітрозоміоглобін, який при тепловій обробці переходить у нітрозогемохромоген, що має яскраво-червоний колір. Це пояснює збереження червоного кольору м'ясних продуктів.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner