Сульфат магнію , добриво

Інструкція та рекомендації з використання Сульфат магнію , добриво MyChem
ВАЖЛИВО ДОТРИМУВАТИСЬ РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ЗБЕРІГАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ПРОДУКТУ!
Магній сульфат гептагідрат - мінеральне добриво, яке забезпечує сільськогосподарські культури додатковим живленням. Магній, що міститься в ньому, є важливим компонентом хлорофілу, впливає на процеси фотосинтезу, сприяє переміщенню фосфору та вуглеводному обміну в рослинах. Він також активізує ферментативні процеси, регулює колоїдно-хімічний стан протоплазми та активує ферменти, зокрема фосфатазу. Сірка, що також міститься у магнієвому сульфаті, сприяє росту і розвитку рослин, участь у синтезі білків і ферментів, окисно-відновних процесах клітини, збільшує стійкість до стресових умов та активізує відновні процеси.
Магній збільшує морозостійкість і посухостійкість рослин. Також магній підвищує стійкість сільськогосподарських культур до хвороб, що також є дуже важливим, тому що це дає можливість зменшити застосування пестицидів.
Сульфат магнію відмінно працює разом з азотними та фосфорними добривами, може використовуватися в якості додаткового підживлення.
Основне внесення добрива - березень і квітень. При внесенні добрива потрібно дбати про повноту розчинення - вносити у вологий ґрунт або розчинити розраховану кількість речовини у воді температурою мінімум 20 °С.
Переваги магнію сульфату як добрива:
- застосовується для підживлення зернових, овочевих, плодово-ягідних, декоративних, вічнозелених рослин
- як самостійне швидкодіюче добриво та в поєднанні з макродобривами, наприклад, з карбамідом
- може використовуватися для сезонних рослин від посадки до збору врожаю, а також у всі періоди – від цвітіння до збирання врожаю для дерев
- підходить для різних способів використання для рослин у теплицях та на відкритому ґрунті
Позитивний вплив магнію:
- магній покращує засвоєння кальцію, фосфору, азоту
- підвищує морозостійкість і посухостійкість рослин
- прискорює реакцію перетворення кератину в нуклеотид АТФ
- сприяє цвітінню декоративних рослин
- бере участь в синтезі вітаміну С
- забезпечує транспортування поживних речовин
- поліпшує смакові властивості плодів і підвищує врожайність
Позитивний влив сірки:
- Збільшення вмісту жирів у насінні олійних рослин; олійні рослини потребують у декілька разів більше сірки, ніж зернові.
- Збільшення вмісту білків у насінні/зерні; для синтезу білків обов’язково потрібні сірчані амінокислоти (цистеїн та метіонін).
- Покращення якості білків у зернах зернових; збільшення вмісту глютену та загальне поліпшення якості борошна для випікання; підвищення якості хлібобулочних виробів.
- Збільшення вмісту крохмалю у зернівках, що викликає зменшення вмісту загального азоту в зернах пивоварного ячменю.
- Збільшення вмісту крохмалю у бульбах картоплі, а також вмісту сахарози у коренеплодах цукрового буряка.
- Зменшення вмісту нітратів в овочевих культурах.
- Покращення вуглеводних процесів, що опосередковано спричиняє підвищення стійкості рослин до абіотичних стресів (занадто низька та занадто висока температура; дефіцит води).
- Збільшення синтезу механічних тканин, лігніну в організмі рослини; це сприяє підвищенню стійкості рослин до абіотичних стресів.
- Опосередкований вплив сірки та сірчаних метаболітів на патогенні фактори.